zomer vergadering

Op zaterdag 5 juni 2021 is de Zomervergadering in Vught. Tijdens dit bijzondere jaar, waarin Soroptimist International haar 100-jarig bestaan viert, nodigt Club Vught Lumineus alle Soroptimisten van Nederland uit om deel te nemen aan de Inspirada 2021 in Vught. Het thema is:

LAAT JE ZIEN!

Laat je zien door naar het sprookjesachtige Kasteel Maurick te komen en mee te doen aan de workshops en de zomervergadering of door online aanwezig te zijn met je club. Eén ding is zeker: het wordt anders dan anders.

ACTIVITEITEN IN DE OCHTEND

10.00 uur

Ontvangst met koffie/thee en lekkernij.

10.30 - 13.00 uur

Start ochtendactiviteiten (coronaproof).

13.00 uur

Lunch op Kasteel Maurick.

Wandel met de boswachter rond het Kasteel

Wil je na de reis naar Vught even op adem komen? Dan kun je je hart ophalen en onder leiding van de boswachter een wandeling maken door de bossen en over de eeuwenoude landgoederen van Vught. Hij vertelt je over het ontstaan van het landschap en over de bewoners daarvan. De wandeling start bij de ophaalbrug van het Kasteel.

Vught Lumineus Lezig Socrates

Lezing Socratische Vaardigheden

Het socratische onderzoekgesprek is een snelkookpan van vertraging, waarin je een dilemma kunt overstijgen en tot nieuw denken en handelen kunt komen. In deze workshop ga je onder leiding van Paulien ’t Hoen en Anne-Marie Gunnink van Radius aan de slag met je eigen denken zoals de oude Grieken dat deden. Wil je je alvast verdiepen of meer weten: radius-svp.nl.

Historische wandeling door Vught met gids

Een wandeling door het centrum van Vught is een reis door de historie van Vught. Wandel vanaf het Kasteel Maurick onder begeleiding van een gids door het dorp en ontdek de schatten van Vught. Zie de historische monumenten zoals het huis van Gogel, het Gripshuis en de Lambertuskerk. Loop langs toonaangevende galerieën en vertoef in het mooie Reeburgpark.

Bezoek aan de Petruskerk

De Petruskerk ligt op loopafstand van het Kasteel Maurick, pal in het centrum van Vught en is een prachtig en toonaangevend ontmoetingscentrum. Daarin bevindt zich onder andere de bibliotheek, het Vughts museum en de Wereldwinkel. Bezoek met een gids de kerk, waaronder de galerijen en, op eigen gelegenheid, het Vughts museum.

Nationaal Monument Kamp Vught

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd in Vught het enige SS-concentratiekamp buiten nazi Duitsland gebouwd, het Konzentrationslager Herzogenbusch. Het kampterrein is zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat teruggebracht en er is een herinneringscentrum gebouwd. Laat je rondleiden in het Nationaal Monument Kamp Vught. Hoor het verhaal over het bunkerdrama waarbij 74 vrouwen in een cel op elkaar geperst zaten zonder ventilatie op 9 vierkante meter. Herdenken doet nadenken.

ZOMERVERGADERING IN DE MIDDAG

14.00 uur

Ontvangst met koffie/thee.

kasteel Maurick lunch

14.30 - 16.00 uur

Zomervergadering.

wijnproeverij01

16.00 uur

Viering jubileum met wijnproeverij.

Welkomswoord Commissaris van de Koning

De zomervergadering vindt zowel fysiek als via livestream plaats in de mooie Orangerie van Kasteel Maurick in Vught. Coronaproof kunnen hier 100 mensen aanwezig zijn. De Brabantse Commissaris van de Koning Ina Adema zal de vergadering openen met een welkomswoord. Hierna vindt de Unievergadering plaats die via livestream is te volgen voor de mensen die digitaal wensen deel te nemen.

Wijnproeverij Ed Baten

Wijnproeverij

De vergadering wordt om 16.00 uur afgesloten met een wijnproeverij waar alle clubs aan deel kunnen nemen door van te voren een wijn pakket te bestellen bij Club Vught Lumineus. Verzamel al je clubleden en doe met zijn allen mee!

100-Projectlogo

100 jarig bestaan Soroptimist Nederland

Vanuit de Unie zal worden stilgestaan bij het 100-jarige bestaan van Soroptimist Nederland, waarna de middag feestelijk en muzikaal wordt afgesloten met een optreden. Alles is via livestream mee te genieten.

LAAT JE ZIEN EN MELD JE AAN!

zomervergadering Soroptimist Nederland

KASTEEL MAURICK

Inspirada 2021 vindt plaat op het historische kasteel Maurick. Een kasteel dat in het jaar 1257 is gesticht door de heren van Vught en waar Prins Maurits van Oranje en Prins Frederik ooit hun intrek hebben genomen. Het kasteel ligt verscholen in de bosrijke omgeving van Vught, aan de rivier de Dommel.

Kasteel Maurick ligt aan de A2. Parkeren is gratis op de ruime parkeergelegenheid achter het kasteel. Vanaf het station in Vught is het tien minuten wandelen.

LAAT JE ZIEN!

Het thema van de Inspirada 2021 is ‘Laat je Zien!’. Daarmee willen we alle Sorren oproepen om zich te laten zien, ook door digitaal aanwezig te zijn op de Inspirada bij de feestelijke afsluiting. Bestel met je club een wijnproeverijpakket en feest online mee.

AANMELDEN EN KOSTEN

LIVE IN VUGHT

Kosten voor deelname per persoon aan de hele dag. Dit is inclusief workshop, lunch, vergadering en wijnproeverij/feestelijke afsluiting.

VIRTUEEL

Deelname aan de vergadering start om 14.30 uur en eindigt om circa 16.30 uur. Deelname is gratis. Wijnpakketten vtv te bestellen.

WIJNPAKKET

Een wijnpakket is te bestellen met extra Vughtse producten. De opbrengst is voor het goede doel Stop Geweld tegen Vrouwen.

ACTIVITEITEN

Aanmelden en je keuze uitbrengen voor één van de ochtendactiviteiten kan vanaf half maart tot 20 april 2021.